Kontakt:

EQUUS a.s.
Hviezdna 38,
821 06 Bratislava
Slovenská republika

Tel.: (+421) 2 402 593 43
Fax: (+421) 2 402 593 42
E-mail: info@equus.sk

A Cégről

2004 – ben volt megalapítva az EQUUS a.s. Bratislava társaság, fagyasztott termékek jelentős gyártója és szolgáltatója, döntő beállítottsággal a zöldség- és gyümölcskereskedésre.

A cég gyártótevékenysége az alábbiakra irányul:

  • széles skálájú zöldségből készült termékek és készételek saját gyártói kapacitásból való üzemi előállítására Vinicában, Szlovákia déli területén.
  • gyümölcsből készült termékekre, erdei gyümölcsökre és zöldségfeldolgozásra.

A vinicai termelőgyár lényeges gyártmányát a gyökérzöldségeken és spenóton kívül főleg a borsó és kukorica képezi, amely jelenleg a feldolgozó gyár gyártóprogramjának 80% – át képviseli.

A napi borsó- és kukoricafeldolgozás termelőkapacitása kb. 60 tonna, ami lehetővé teszi az aránylag sikeres reagálást a rövid vegetációs időszakra, de az időjárás hatásaira is, főleg a zöldborsófeldolgozásnál.

A termelőgyár a nyersanyagokat a legmodernabb technológiával dolgozza fel, amely lehetővé teszi az ISO 9001: 2000,ISO 22000 :2005 minőségi bizonyítványok, és az International Food standart ( IFS ), valamint a BRC Global Standart–Food nemzetközi bizonyítványok követelményeinek figyelembe vételét.

A feltüntetett bizonyítványokkal összhangban előállított termékek teljesítik a felvásárlók nagy igényű minőségi kritériumait, és így lehetővé teszik azok egész Európában való szolgáltatását és kínálását.

A HCCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) rendszer bevezetése és érvénybe helyezése lehetővé teszi számunkra időben felismerni minden rizikót, amelyek befolyásolják az általunk előállított termékek minőségi és egészségügyi biztonságát.

2008 – tól foglalkozunk ökológiai mezőgazdasági termékek feldolgozásával is. Mivel időbelileg elválasztott feldolgozásról van szó, ez a mezőgazdasági munkák ökológiai termelők által való személyes koordinációját igényli.

A termelés jelentős részét képezik a csomagoló tevékenységek is. A termelőgyár a jelenlegi 5 csomagolóberendezés kapacitásával napi 80 tonna különböző nagyságú és kivitelű kiskereskedelmi, valamint gasztro csomagolású termék becsomagolását teszi lehetővé, a klasszikus csomagolástól kezdve a vákuumos csomagolásig. Ez lehetővé teszi csomagoló szolgáltatásaink kínálását üzleti partnereink számára is.

A nyersanyagok fő szolgáltatója a Vinica a.s. cég, amely takarja a termelőgyár szükségleteinek 90% – át.

2008 – ban jelentősen kiszélesítettük az alapanyag szolgáltatók portfólióját, és ezt az aktivitást bővíteni fogjuk a következő évek során is.