Kontakt:

EQUUS a.s.
Hviezdna 38,
821 06 Bratislava
Slovenská republika

Tel.: (+421) 2 402 593 43
Fax: (+421) 2 402 593 42
E-mail: info@equus.sk

Gyártói tevékenység

A Vinica gyárnak modern üzemi termei vannak kiépítve. Az üzemi termek összessége három részre van felosztva, ezek a következők: az alapanyagok feldolgozására szolgáló termek, ehhez kapcsolódik a fő kivitelezési terem – műszaki pulttal ellátott fagyasztó, mélyhűtött zöldségek és készételek gyártására, a széles területű raktárterületeket beleértve az ahhoz tartozó berendezésekkel együtt, a félkészételek, termékek, csomagolások tárolására és hűtőberendezésekkel a kiszabott hőmérséklet megőrzésére a fagyasztó egyes termeiben. A harmadik részt a szociális helységek jelentik.

A gyárban körülbelül 120 személy van alkalmazva, szezon alatt idénymunkások vannak felvéve, akik az alap mezőgazdasági nyersanyagok idényjellegű feldolgozására tekintve 3 műszakban váltakozva dolgoznak. A többi alkalmazott különböző műszaki – gazdasági funkciókban dolgozik, amelyek elrendezésükkel biztosítják a társaság összes szükséges funkcióját, tehát a társaság fő igazgatási területét, gyártást, közgazdaságot és nem utolsó sorban a minőségi igazgatás területét.

A termékek minősége, higiénája, valamint egészségügyi hibátlansága és a társaság szolgáltatásai, azoknak részesítésének szintje és más tevékenységek, amelyek jelentősen befolyásolják a termelés minőségét és egészségügyi hibátlanságát, összhangban vannak az ügyfelek követelményeivel, érvényben levő jogi és más követelményekkel, szabványokkal, amelyek az okiratban és az ehhez fűződő okiratokban vannak kidolgozva.

A HACCP rendszer, amely ebben a kézikönyvben van leírva a gyár vezetőségének döntése alapján van építve, összhangban a HACCP rendszer értékelésére szolgáló kritériumokkal.

Az Equus a.s., a Vinica üzem a HACCP rendszer kiépítésével deklarálja termékeinek, valamint a fogyasztókkal és kormányi intézményekkel szembeni szolgáltatásainak megbízhatóságát és a tényt, hogy biztonságos és higiéniailag hibátlan termékeket gyárt és szolgáltatásokat nyújt.

Az idényt a spenótfeldolgozással nyitja, folytatja a borsó és kukorica feldolgozással, majd a gyökérzöldségek feldolgozásával zárja. Ezek a nyersanyagok alkotják a feldolgozott nyersanyagok fő súlypontját. Nagy hangsúly van fektetve a mélyhűtött zöldségek tárolására, amire a modern fagyasztóraktárak szolgálnak az üzem rendszeresen ellenőrzött hőmérsékletű termeiben.

Kiegészítő programok:

  • mélyhűtött galuska gyártása, amellyel a fagyasztó cég elsőként foglalkozott a szlovák piacon,
  • mélyhűtött levesek gyártása,
  • mélyhűtött ételek gyártása.

A társaság egyik fő hosszútávú célja a termékek magas minősége, valamint az előállítási folyamatok minősége. Ennek biztosítására a társaság jelentős anyagi eszközöket fektet be. A fagyasztó üzemeltetése jóvá van hagyva a Szlovák köztársaság Állami állatorvosi és élelmezési kamarája által húst tartalmazó élelmiszerek gyártására, és igazolt HACCP rendszere van. 2006 – ban voltak bevezetve a minőségvezetés igazolt rendszerei, az ISO 9001:2000 és az élelmiszerekre vonatkozó BRC és IFS szabványok. 2007 – ben az ISO 22000 élelmiszerek biztonságát menedzselő rendszerrel voltak kiegészítve. Ezek a rendszerek akreditált társaság által évente vannak ellenőrizve és újracertifikálva. Tudatosítjuk, hogy egy ilyen kiépített rendszerrel szolgáló társaság biztosíték a jó szolgáltató – felvásárló kapcsolatokra, távlatokra és sikerekre.